- ديدار روحاني با جانسون اگر بخواهد به ابزار فشاري عليه ايران بدل شود، نبايد انجام شود
،
«مهدي محمدي» تحليلگر مسائل بينالملل و فعال رسانهاي درباره اظهارات بي اساس «بوريس جانسون » نخستوزير انگليس در خصوص ايران و طرح اتهام مبني بر دخالت جمهوري اسلامي در حمله به تأسيسات نفتي آرامکو ي عربستان و در پاسخ به اين سؤال که آيا با توجه به اين ادعاهاي بي پايه و اساس، ضرورتي به انجام ملاقات روحاني با نخستوزير انگليس وجود دارد؟ عنوان کرد: مهمتر از اصل ديدار محتواي آن است. اگر بنا باشد اين ديدار تبديل به ابزار فشاري بر روي ايران براي سوق دادن آن به سمت يک توافق بد شود، طبيعي است که نبايد انجام شود.
اخبار سياسي- وي با بيان اينکه جانسون صراحتا گفته بايد يک توافق جديد به جاي برجام با ايران امضا شود، يادآور شد: اين هيچ تفاوتي با موضع ترامپ ندارد که ميگويد ايران در ازاي چند ميليارد دلار خط اعتباري به طور کامل به برجام برگردد، تعهدات برجام را ابدي هم بکند، درباره حوزه موشک و منطقه هم امتياز بدهد. به ويژه اينکه من حس ميکنم انگليسيها براي نجات دادن سعوديها از باتلاق يمن با حفظ آبرو ماموريت ويژهاي دارند و الان براي کنترل رفتار انصارالله در دفاع از مردم خودش در مقابل نسلکشي سعودي، فشار زيادي بر ايران وارد خواهند کرد.
فارس، بوريس جانسون در مصاحبهاي گفته بود: «واقعيت اين است که همانطور که رئيسجمهور ترامپ به درستي گفت، اين توافق بدي بود. نواقص زيادي داشت. رفتار ايران در منطقه موجب اختلال بوده و هست. اگر اين توافق بدي بوده - من هم قبول دارم که اين [توافق] نواقص بسيار بسيار زيادي داشته - در آن صورت خوب بياييد توافق بهتري انجام دهيم. فکر ميکنم تنها يک نفر هست که ميتواند توافق بهتري کند و آن يک نفر کسي است که ميداند چطور شريک دشواري مانند ايران را به راه بياورد. آن يک نفر رئيسجمهور ايالات متحده است.»
محمدي با طرح اين سؤال که راهبرد تيم ايران چيست؟ پاسخ داد: اگر راهبرد فقط يک معامله با فرمول پيشنهادي فرانسه باشد، مسلما ما در مسير بدي قرار داريم، ولي اگر راهبرد، متوقف کردن سياست فشار حداکثري آمريکا باشد، خُب ميتواند اتفاقات متفاوتي بيفتد.
اين تحليلگر مسائل بينالملل يادآور شد: تحولات پنج ماه گذشته به خوبي به ما نشان داده که راه تغيير دادن محاسبات آمريکا، مذاکره و توافق نيست، بلکه اتفاقا اين آمريکاييها هستند که به مذاکره و توافق به عنوان ابزاري براي متوقف کردن اين روند که در حال وارد کردن ضربات کاري به آنهاست، مينگرند.
وي گفت: من نگران هستم که دوباره يک سرمايه عظيم راهبردي که در عمل و با مجاهدت و هوشمندي بينظير ايجاد شده پاي ميز مذاکره در ازاي هيچ، معامله شود.
درباره این سایت